Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Sådan kan uønsket graffiti fjernes

Janne Bergs medarbejdere fjerne uønsket graffiti

Janne Bergs medarbejdere i Mamoba tilbyder rengøring af bygningsfacader og kan derfor hjælpe med at fjerne uønsket graffiti. Når graffiti skal fjernes, er det overfladen, som afgør hvilken metode, der er bedst og mest skånsom. En løsning kan altid være at male graffitien over. Men hvis den originale overflade skal bevares, kan andre metoder anvendes.

Før graffitien fjernes, skal produktets anbefalinger og instruktioner læses grundigt. Flere renseprodukter kan være brandfarlige, og bør kun bruges med forsigtighed iført det rigtige beskyttelsesudstyr. 

På disse opgaver gør Janne Bergs eksperter typisk brug af enten sandblæsning eller højtryksspuling. For en uerfaren skal metoderne anvendes med forsigtighed for ikke at flænse noget af overfladen af. Janne Bergs virksomhed, Mamoba, har mange års erfaring og efterlader overfladerne så gode som nye. 

Metaloverflader

Er der kommet graffiti på en metaloverflade, kan der smøres malingsfortynder eller graffitirens på. Nogle gange kan et let lag fjerne graffitien. Hvis graffitien stadig ikke vil forsvinde, kan det i andre tilfælde gnubbes væk med en stålsvamp eller let sandpapir.

Træoverflader

Hvis træet ikke er forvitret og er beskyttet af maling eller andre overfladebehandlinger, kan mineralsk terpentin anvendes. Men er træet derimod ubeskyttet eller forvitret, vil den mineralske terpentin få grafittien til at trænge sig dybere ind i træet og give et uønsket resultat. Højtryksspuling med lavt tryk kan bruges, men vær som sagt forsigtig med trykket, da et for højt tryk kan skade træet.

Plastikoverflader

En let gennemtrængende olie kan smøres på for at løsne graffitien. På plastisk bør malingsfortynder ikke anvendes, eftersom det kan blødgøre plastikken. Er der kommet graffiti på klar og gennemsigtig plast, vil malingsfortynder tilsløre plastikken. En anden metode, der også kan opnå gode resultater, er at gnubbe let med en ultra fin stålsvamp.

Glasoverflader

Den mest effektive måde at fjerne graffiti på glas er en forsigtig barberskraber. Skrab med en 30 graders vinkel på glasset. Kommer graffitien ikke helt af, kan resterne fjernes med vand og en ultra fin stålsvamp. På glas kan malingsfortynder også bruges, men barberskraberen er en mere effektiv og miljøvenlig metode.

Muroverflader

Den bedste metode til at fjerne graffiti på mur- og betonoverflader er højtryksspuling med lavt tryk. Er trykket for højt, kan noget af murens overflade, som tidligere nævnt, flænses af. Sandblæsning kan også anvendes på mur- og betonoverflader. Dog kan også denne metode efterlade mærker, hvis ikke udført korrekt. 

Test produkterne af inden arbejdet påbegyndes

Generelt er det mest effektivt at fjerne graffitien kort efter, at facaden er blevet ramt. Start ud med at bruge skånsomme rengøringsmidler for at skåne overfladen så meget som muligt. Vær forsigtig ved brug af farlige eller giftige kemikalier. Test rengøringsmidlerne af på mindre og ikke vigtige områder for at sikre, at rengøringsmidlet ikke efterlader mærker. Er det en vigtig eller værdifuld overflade, som på historiske bygninger eller ustabile materialer, anbefales det at få professionelle på opgaven.

Se her, hvordan Janne Bergs specialister har fjernet graffiti fra en bygningsfacade eller læs mere om Janne Berg og Mamobas arbejde med overfladebehandling her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: