Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Teknologiens indflydelse på industrirengøring

Janne Bergs medarbejdere sat i arbejde

Teknologien har hjulpet rengøring til at blive nemmere og mere grundigt udført i dag, ikke kun for Janne Bergs virksomhed Mamoba, men for hele industrien. Teknologi er altid i udvikling, hvor der opdages flere metoder for, hvordan teknologien kan udnyttes og løse problemer. Og her er rengøring helt klart en af dem.

Maskiner øger sikkerheden

Udvikling af maskiner og robotter har ikke kun gjort industrirengøring nemmere, men også mere sikkert. Maskinerne tager menneskets plads, når der skal rengøres på farligere lokationer, som f. eks. i højderne. Den magnetiske robot, også kaldet Magnetic Crawler eller Magnetic Crawler Robot, som Janne Berg og Mamoba er indehaver af, kan kravle på overflader. Med størrelsen som en græsslåmaskine renser robotten overflader på siloer, tanke, skibsskroge o.l. Meget stærke magneter sørger for, at robotten sidder fast, mens den renser. En Magnetic Crawler gør brug af højtryksspuling og waterjetting til rensning af overfladerne. Den erstatter menneskers plads og placerer dem i stedet sikkert på jorden. Teknologien gør det yderligere også hurtigere at klare en opgave, fordi man undgår at sætte et stillads op og sikre det, inden rengøringsmedarbejderne kravler op for at arbejde. Robotterne kan altså nemmere komme til, hvor det ellers kunne være farligt for mennesker at befinde sig.

Miljøvenligt teknologi

Højtryksspuling og waterjetting er en effektiv og miljøvenlig rengøringsmetode, der samtidig er skånsom overfor materialerne, der renses. Ved højtryksspuling er der ikke tilsat nogen giftige stoffer eller kemikalier, men består udelukkende kun af vand. Det er en skånsom og effektiv metode til at rense snavs, skidt, alger o.l. fra overflader. 

Metoden kan spores helt tilbage til 1926 i USA. Historien siger, at det kun var et held, at højtryksspuling blev opdaget. Mens Frank W. Ofeldt II arbejdede på et whiskydestilleri, så han, hvordan damp med højt tryk tvunget gennem et lille rør kunne effektivt rense fedt af gulvet. Derefter blev der udviklet en rengøringsmaskine, som miksede dampen med kemikalier til rengøring. I dag bruges højtryksspuling og waterjetting i hele verden med flere formål. Senere er flere, herunder Janne Berg og Mamoba, gået væk fra at tilsætte kemikalier til rens med højtryksspuling og bruger udelukkende vand.

Hvordan kan teknologien ændre industrirengøring i fremtiden?

Som teknologien før har gjort det i årtier, vil teknologien også ændre industrirengøring i fremtiden. Det vil ændre, hvordan der arbejdes og hvad der er muligt. Teknologien bliver klogere og mere effektiv og gør rengøring til arbejde, som hurtigere løser opgaverne samtidig med at have fokus på at være miljøvenlig. Rengøringsrobotter er ikke nyt, men der er stadig meget udvikling med fokus på robotter, ikke kun i forbindelse med industrirengøring, men også til rengøring i hjemmet. Hvordan teknologien i fremtiden helt konkret ændrer Janne Berg og Mamobas arbejde med rens og overfladebehandlinger, samt andre virksomheder i industrien, vil tiden vise.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: