Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Bekæmpelse af rust – en evig kamp

Janne Berg og Mamoba bekæmper rust med flere metoder

Rust kan tit være et problem, man står over for, uanset hvilket slags metal man har med at gøre. Rust har ødelagt broer, jernskinner og skibe. Om man har en silo, rør, tanke, eller skiksskroge, der er ramt af rust, så har Janne Berg og Mamobas specialister flere teknikker, der kan hjælpe med at fjerne rust. 

Alle har på et tidspunkt fået øje på noget rødbrunt metal, hvor rusten har sat sine spor. Rust kommer som resultat af oxideringsprocessen, hvor jern lider, når det kommer i kontakt med vand og oxygen. Hvis metal i længere tid er i kontakt med vand og oxygen, så er rust uundgåelig. Det kan tage dage, uger eller år afhængigt af, i hvor høj grad metallet udsættes for vand og oxygen, men beskyttes metallet ikke, så vil der komme rust. Ændring i temperatur, stigende fugtighed og geografiske elementer (som at være tæt på hav) er alle med til at påvirke mængden rust, og hvor hurtigt det kommer. Rust spiser metallet og gør det svagere. Det er meget almindeligt, eftersom metal nemt reagerer med oxygen. 

Rust kan give adskillige skader, der, afhængigt at hvor rusten har sat sig, kan bringe mennesker i fare, fordi metal der anses som stærkt og holdbart, lige pludselig er blevet ustabilt. Rust kan gøre dele ubrugelige, men kan også nemt undgås med forebyggende behandlinger. Waterjetting og sandblæsning er begge eksempler på metoder, som Janne Berg og Mamobas eksperter bruger til at bekæmpe rust.

Janne Bergs specialister bekæmper rust med sandblæsning

Sandblæsning renser overflader ved en håndholdt blæsekanon, der ved hjælp af tryk blæser sand og luft ud med meget høj hastighed. Det flår effektivt overfladen fri for, ikke kun rust, men også alger, gammel maling, mos og andet snavs. Når Janne Berg og Mamoba arbejder med sandblæsning, har de fokus på materialet. Eftersom det er en forholdsvis hård behandling, bruges den, når der skal renses i dybden. Om denne behandling er en god løsning, afhænger af overfladens hårdhed, alder og hvor udsat overfladen har været i årenes løb.

Janne Bergs specialister bekæmper rust med waterjetting

En anden metode, som Janne Berg og Mamobas medarbejdere er eksperter i, er Waterjetting, også kaldet højtryksspuling. Det er en rengøringsmetode, hvor vand under højt tryk kan rense de fleste overflader. Selvom det er rensning med vand, kan metoden med sit høje tryk behandle en ophobning af rust på en hurtig og effektiv måde. Det kan også fjerne maling og andre materialer, som bruges til overfladebehandlinger.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: